8. september Svetový deň fyzioterapie

08.09.2023

Svetový deň fyzioterapie je dôležitým dňom na oslavu a pripomenutie významu fyzioterapie vo svete zdravotnej starostlivosti. Bol vyhlásený na počesť založenia Svetovej konfederácie fyzioterapeutov (World Confederation for Physical Therapy, WCPT) v roku 1951.

Fyzioterapia je dôležitou disciplínou v rámci zdravotnej starostlivosti, ktorá pomáha ľuďom obnoviť svoje pohybové schopnosti, zmierniť bolesť a zlepšiť kvalitu života po rôznych úrazoch, operáciách alebo pri chronických ochoreniach. Svetový deň fyzioterapie poskytuje príležitosť zvýšiť povedomie o práci fyzioterapeutov a ich prínose pre zdravie a pohodu ľudí.

Chceme vyjadriť veľkú vďaku a uznanie všetkým fyzioterapeutom za ich oddanosť a starostlivosť o naše zdravie a pohodu. Vaša práca pomáha ľuďom obnoviť svoje pohybové schopnosti a dosiahnuť lepšiu kvalitu života. Ste skutočnými hrdinami zdravotnej starostlivosti a dnes si zaslúžite všetko najlepšie. Ďakujeme Vám za Vašu prácu a želáme Vám veľa úspechov a radosti pri poskytovaní starostlivosti svojim pacientom!




Návrat na aktuality