Fakulta zdravotníctva pomáha! – Janka

17.04.2020

Naši študenti pomáhajú nielen počas „koronakrízy“! Dnes by sme Vám chceli predstaviť ďalšiu dobrovoľníčku našej výzvy „Fakulta zdravotníctva pomáha“, ktorá je aktívna v dobrovoľníctve už niekoľko rokov. Je ňou študentka 3. ročníka študijného programu Ošetrovateľstvo (denná forma štúdia) Janka.

Janka pôsobí 6 rokov ako aktívna dobrovoľníčka v Slovenskom Červenom kríži, územného spolku Topoľčany. Aj počas týchto ťažších dní distribuuje aj s kolegami dobrovoľníkmi i profesionálmi potravinovú pomoc ľuďom, ktorí sú v hmotnej núdzi v okresoch Bánovce nad Bebravou, Partizánske a Topoľčany. Tohtoročné Veľkonočné sviatky strávila Janka prevažne v „Červenokrížskej uniforme“.

„Každý deň od Veľkého piatka po Veľkonočný pondelok sme hliadkam na hraniciach okresov (11 stacionárnych a 5 mobilných hliadok) nosili vodu a tiež malé sladké občerstvenie, ku ktorému sme pridali aj štipku dobrej nálady.“

A aby toho nebolo málo, vďaka maminmu rýchlokurzu šitia zatiaľ ušila 123 rúšok, ktoré smerovali do Centra sociálnych služieb v Bánovciach nad Bebravou.

„Vybrala som si povolanie byť sestrou, takže k pomáhaniu mám veľmi blízko. Úsmev a radosť ľudí je pre mňa najlepšia odmena.“

A toto sú naši študenti!

Janka – Sme na Vás hrdí!!! Ďakujeme




Návrat na aktuality