Zlepšovanie praktických zručností študentov TnUNI prostredníctvom vytvorenia simulačného a coworkingového centra

Názov projektu (slovenský): Zlepšovanie praktických zručností študentov TnUNI prostredníctvom vytvorenia simulačného a coworkingového centra.

Názov projektu (anglický): Improving the practical skills of TnUNI students through the creation of a simulation and coworking center.

Grantová agentúra: Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky

Doba riešenia projektu:  1/2021 - 12/2022

Evidenčné číslo projektu:  001TnUAD-2-1/2021

Stav projektu: úspešne ukončený

Koordinátor aktivity: RNDr. Zdenka Krajčovičová, PhD., MPH

Vysoká škola: Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne

Pracovisko: Fakulta zdravotníctva

Anotácia projektu

Hlavným cieľom projektu je  zlepšenie dostupnosti výkonu klinickej praxe študentov v rámci vzdelávania na FZ TnUAD vytvorením Simulačného centra pre klinickú prax. Jeho súčasťou budú interaktívne výučbové modely a špeciálne prístroje, ktorých implementáciou do výučbového procesu sa umožní realizovať/simulovať situácie z klinickej praxe v laboratórnom prostredí. Ich jedinečná paleta umožňuje komplexný multidisciplinárny prístup k podpore zdravia nielen z pohľadu kontaktnej starostlivosti o pacienta, štandardných ošetrovateľských postupov a fyzioterapeutických techník, ale aj z aspektu hodnotenia parametrov laboratórnej diagnostiky a v neposlednom rade celkový význam z pohľadu verejného zdravotníctva v nadväznosti na efektivitu terapie. Cieľom je teda zlepšenie stavu dostupnosti klinickej praxe a jej diverzifikácií vzhľadom na protipandemické opatrenia v zdravotníctve.