Týždeň vedy a techniky 2018

07.11.2018

Fakulta zdravotníctva Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne organizuje v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku 2018 odborné podujatie s názvom:

Včasná diagnostika a skríning karcinómu prsníka II. (Diskusné fórum)

Dátum: 07. november 2018 (streda), Aula TnUAD
Čas: 10,00 - 12,00 hod.

Stručný popis podujatia:

Karcinóm prsníka predstavuje najčastejšie malígne ochorenie ženskej populácie, výskyt štatisticky narastá predovšetkým v období medzi 50. a 70. rokom. V období posledných rokov sa však čoraz častejšie v praxi stretávame s prípadmi ochorenia mladých žien do 30. roku a aj medzi 30. a 40. rokom. Napriek tomu, že na Slovensku máme uzákonené preventívne vyšetrovanie prsníkov mladých žien od 20. do 40. roku klinicky raz ročne a raz za dva roky sonograficky, v praxi sa stretávame s prípadmi neskoro diagnostikovaných karcinómov prsníka.

V nadväznosti na úspech diskusného fóra organizovaného na túto tému v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku v roku 2016, rozhodli sme za zorganizovať jeho pokračovanie s cieľom pripomenúť ženám vrátane tých mladých, že správny životný štýl spolu so zodpovedným prístupom v rámci prevencie tohto ochorenia môže zachrániť zdravie prsníkov, ale aj samotný život.

V rámci podujatia odznejú zaujímavé prednášky i interaktívne ukážky pod odbornou a vedeckou garanciou doc. MUDr. Jany Slobodníkovej, CSc. z Fakulty zdravotníctva Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne. Vzácnymi hosťami diskusného fóra búdu členky Občianskeho združenia Amazonky, vďaka ktorým bude diskusné fórum spojené aj s vernisážou fotografií.

Kontaktná osoba: RNDr. Zdenka Krajčovičová, PhD.




Návrat na aktuality