Odborná exkurzia študentov a pedagógov Fakulty zdravotníctva

15.04.2016

Študenti druhého a tretieho ročníka denného štúdia odborov Ošetrovateľstvo a Fyzioterapia na Fakulte zdravotníctva Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne sa v utorok 12.apríla 2016 spolu s pedagógmi fakulty zúčastnili odbornej exkurzie v Orthopädisches Spital Speising (Ortopedickej nemocnici Speising) vo Viedni.

Účelom exkurzie bolo oboznámenie sa s filozofiou, organizáciou a systémom poskytovania zdravotnej starostlivosti v nemocnici. Okrem toho študenti boli oboznámení aj so systémom vzdelávania sestier a fyzioterapeutov v Rakúsku.

Študenti počas celého dňa prešli jednotlivé oddelenia nemocnice (oddelenie chirurgickej liečby chrbtice, oddelenie konzervatívnej liečby pre dospelých, oddelenie detskej ortopédie a chirurgie nohy, oddelenie akútnej geriatrie a remobilizácie, anesteziologicko-resuscitačné oddelenie, oddelenie fyzikálnej medicíny a ortopedickej rehabilitácie a radiologické oddelenie). Študenti sledovali bežnú dennú prevádzku na jednotlivých pracoviskách nemocnice a zamestnanci nemocnice im ochotne vysvetlili osobitosti jednotlivých pracovísk. Zážitkom pre študentov bolo aj laboratórium chôdze a analýzy pohybu, ktoré je využívané okrem diagnostiky a liečby pacientov nemocnice aj v športovej analýze.




Návrat na aktuality